perjantai 22. elokuuta 2014

Tiedä tai arvaa! Ratkaisu

Kerttulilta saapui oikea vastaus: maitovahti. Estää kuulemma kattilassa maidon pohjaanpalamisen, niin ainakin äitini aikoinaan kertoi kun siinä keittiön lattialla hellan vieressä ihmettelin. Kiitos teille kaikille arvuuttelijoille ja kunnia Kerttulille!17 kommenttia:

 1. Tulee mieleen. että liittyisi jotenkin hypnotisointiin. Eikös tuollaiset jutut olleet jotenkin muodissa 60-luvulla. Paree kuitenkin, että et ala kokeilla. Tuota kun tuijottaa pitkän aikaa, niin kyllä menee pääkoppa sekaisin.
  Jonkinlainen riipus joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 2. Hmm.. voisikohan olla jokin alusta. Kauhalle vaikka? tai sitten perunan kuorille se risteilijä?

  VastaaPoista
 3. Voisihan tuohon nakata hyttyskiekurankin palamaan, mutta liekkö niitä ollut vielä -60luvulla?! Maidon kiehumisen vahtinakin toimisi tai stressivekotin. Laitat tohon keskelle pikkukuulan ja katselet sen kieppumista spiraalista pois. Osuuko reikään vai pomppaako pois. :D

  VastaaPoista
 4. Ihan ekana tuli mieleen hullu juttu: pehmennetyn voin päällysen muotoilija, olisi hienon mallinen voipläjäys sitten lautasella pöytään laitettavaksi. No, mutta ihan outo kapistus. Saippuakuppi?

  VastaaPoista
 5. Kiitos hauskoista arvailuista, mutta ei polta vielä eikä ole edes haaleaa. Kattos vaan kun tähän kommenttiini tuli huomamatta melkoinen vihje ;)

  VastaaPoista
 6. Se on raastin jolla saa mm. sitruunan tai appelsiinin kuorta raastettua, sopii myös kovalle juustolle!
  Marjuska.

  VastaaPoista
 7. Tuhkakuppi tai se kansiosa. Se oli ensimmäinen ajatukseni ja siitä pidän kiinni. Siinä on jotain samaa kun sellasessa seitkytlukulaisessa pelithommellissa minkä keskellä oli tappi ja sitä painettiin ja koko kansi siellä alla pyöri ja parhaimmillaan ohjasi tuhkat kuppiin sisään... Nim. juu mun porukat tupakoivat

  VastaaPoista
 8. Minäkin olisin luullut sitä hyttyskierukan aluseksi, mutta jos se ei kuulemma ole sitä niin sitten veikkaisin myös että se on tupakan tumppaus tuhkis ;)

  VastaaPoista
 9. Ei, ei hedelmiä eikä tupakantumppuja, mutta kyllä tämä on (oli) käyttöesine kotitaloudessa ;)

  VastaaPoista
 10. No nyt tuli mieleen sellainen, että sen kautta on kaadettu kuuma kahvi kuppiin. Se jäähtyy kulkiessaan tuon spiraalin kautta ja pudotessan reiästä kuppiin ;)

  VastaaPoista
 11. Hyvä idea mutta ei kuitenkaan vastaus tähän;) Mutta keittiössä kuitenkin oleskellaan tätä värkkiä käytettäessä

  VastaaPoista
 12. sen avulla testataan milloin hyytelö on valmista. Leena

  VastaaPoista
 13. Voisikohan olla niinkin, Leena - en ole kokeillut. Mutta lieden lähellä jo mennään. Arvuutelkaahan vielä tämän kuun lopuun saakka!

  VastaaPoista
 14. Maitovahti
  Kerttuli

  VastaaPoista
 15. Uusi arvaus! Munavahti.
  Leena

  VastaaPoista
 16. No tulihan se oikea vastaus, Kerttulilta. Maitovahtina tätä pyörylää käytettiin kattilassa estämässä maidon pohjaanpalamista. Oli mukavaa että näin moni tuli mukaan arvuuttelemaan, kiitos teille kaikille!

  VastaaPoista