lauantai 10. elokuuta 2013

Torpan tarinaa - Amerikassa

Muorin sisar kaukaisessa Amerikassa oli saanut postidiligenssin tuoman kirjeviestin Väinö-veljeltä. Sisar tutkisteli pitkän tovin kirjekuorta jossa oli upea postimerkki Mauritiukselta. Merkki oli hieman oudon näköinen, aivan kuin siihen olisi maalattu käsin lisäkoristeita. Vai että Mauritius, mitä se veli nyt taas oli kuvittelevinaan?

Sisar avasi kuoren hopeaveitsellä ja luki nopeasti Väinön vapisevan käden piirustamat lyhyet rivit. Ennen joulua mies aikoi palata torpalle muorin luokse.


Sisar istui kirjettä lukiessaan tyylikkäässä amerikankodissaan ja ihaili toisella silmällä uutta vaaleanpunaista rahakukkaroaan. Se oli koristeltu tyllillä ja pitseillä eikä hän ollut kitsastellut tinkimällä hinnasta. Sisaren ainoa muisto vanhasta kotimaasta oli seinällä riippuva maalaistaulu. Ei hänen tehnyt mieli lähteä torppakylään, jo pelkkä taulukin haiskahti hevosen lannalta, ja muorin tupa olisi  täynnä iljettäviä hermostuneita kesäkärpäsiä.

Väinö sentään tuntui viettävän tapahtumarikasta elämää. Sisar muisteli menneitä vuosikymmeniä ja kaipasi tarinatuokioita Väinön kanssa. Ehkä kuitenkin pitäisi tehdä vielä yksi matka entiseen kotimaahan, jouluksi? Edellinen matka oli peruuntunut kun Britan ja Väinön häistä ei lopulta tullutkaan totta. Varmasti hyvä Väinölle, mistä sen tiesi mikä nainen Brita oikein olikaan, niinkuin ne muutkin Väinön tulleet ja menneet naistuttavuudet.1 kommentti:

  1. Taitaa muorin sisar olla hieman ylipää sorttia, jos ei tykkää torpasta ja kärpäsistä:)

    VastaaPoista