perjantai 28. helmikuuta 2014

Torpan tarinaa - tukalat paikat

Väinö oli käynyt kastamassa luotsin potreat kaksopojat ja saanut toimituksesta palkaksi villasukat sekä ruudullisen liivin ja almanakan.Tyytyväisenä hän palasi saarelta takaisin mantereelle ja meinasi nyt asettua elämään Muorin luokse metsätorppaan. Kyllä Muorilla riittäisikin ihmettelemistä kun saisi komeakantisen almanakan - olikohan sellaista ihmettä koskaan nähnytkään?

Kartanon emäntä ei ollut yhtä tyytyväinen elämäänsä. Hän oli kutsunut Muorin Amerikansisaren kylään ja alkoi lettivehnäsen syötyään kertoa huolestuneena vastanaitujen tyttäriensä suunnitelmista lähteä vävypoikien matkaan kiertämään sirkuksella maata ja mannerta.


Yhtäkkiä Amerikansisarta alkoi syyhyttää kovasti. Kartanon emännän oli häpeällisesti tunnustettava että seinämamsellit olivat viime aikoina vaivanneet häntäkin yöt päivät. Nyt näytti valkoinen liinavaatekaappikin olevan mustien elukoiden valtaama. Toissavuonna oli kerätty kirppuja sekä luteita säkkiin ja viety naapurin rapulle, mutta ehkä ne olivat palanneet sieltä takaisin.

Kartanon tyttäret makoilivat yläkerran salissa unelmoiden paljon suuremmista eksoottisista eläimistä ja tulevista matkoista leijonankesyttäjien mukana. Sirkusprinsessoita heistä tulisi!


Aviomiehillä oli kartanossa tukalammat paikat. Nyt alkoi tulla kiire jos he mielivät päästä tyhmien vaimojensa kanssa matkaan ennenkuin asian oikea laita paljastuisi emännälle.


1 kommentti: