tiistai 20. maaliskuuta 2018

Puhelimessa aurinko

Ihmeellinen päivä tänään, ei taida olla mikään tavallinen tiistai kun puhelinkin pysähtyy? Ja jos katsot tarkkaan niin näet kuinka kevätaurinko loistaa luurista?


No ei kummaa, onhan kevätpäiväntasaus!

Lumi rapisee, kevätaurinko availee varovasti hangelta silkkipaperia ja jäisestä lahjapaketista löytyy kuin löytyykin ensimmäinen ujosteleva kukkakimppu:

Nuo raukat taitavat palella öisin, eikä vanha luumupuu kykene suojaaman niitä pakkaselta.
Tuvan lämmössä sitävastoin mahtailee vanha orkideaystäväni. Joku oli vuosia sitten hyljännyt sen jäteasemalle, ja siellä se kökötti lerppalehtisenä allapäin. Toin sen kotiin, etsin puron varrelta valkosammalta ja käärin juuret sen sisään. Sitten vain odottelin poppakonstini vaikutusta. Ihme tapahtui, ja orkideani kukkii joka vuosi yhä mahtavampana. Lehdetkin ovat kuin panssaria.Tällaisessa asussa löytöni juhlii tänään kevätpäiväntasausta ja ajattelepas, se on kukkinut elokuusta lähtien  yhteen menoon yhdeksän kuukautta!

Nyt on lähdettävä kurkistamaan postilaatikkoon ja samalla vanhan tuvan ikkunaan. Sekin odottelee jo kevättä ja kärpästen seuraa.


2 kommenttia:

  1. Hei ja kiitos käynnistä blogissani ! Nuo kasvien pelastustarinat ovat ihania, niitä tulee joskus harrastettua itsekin. Hieno orkideasi ! Ja korttisi taattua "Paperitarha"-tyyliä, unenomaisia. Voi, meillä vaan lunta tulee lisää vaikka entistäkin riittävästi, onneksi tänään paistaa aurinko.

    VastaaPoista
  2. Heippa pitkästä aikaa!Olet ahkerana, nenä kiinni kirjoissa ja kortteilusakset kädessä. Kivaa kevättalvea, täälläkin odotellaan innolla lumen sulamista

    VastaaPoista