maanantai 25. maaliskuuta 2013

Muorin uusi ystävä

Nyt istuivat muori ja Neula-Britta iltaa kahdestaan. Ompelijan koti oli kaunis ja viihtyisä, ja itse hän oli sellainen ihan tavallinen mukava ihminen jonka kanssa oli lysti rupatella. Muori oli niin iloinen uudesta tuttavastaan, torpan illat kun olivat kovin yksinäisiä varsinkin näin talven kourissa. Sisar oli jo aikoja sitten palannut Amerikkaan, ja velimies vain viivähteli teillä tuntemattomilla, lupaili tulla pyhiksi mutta ei siihen ollut oikein luottamista. Tervetullut hän toki oli vaikka milloin, ja muorin ajatuksissa hän vieraili ihan koko ajan.

Mutta nyt juotiin höyryävää inkiväärikaneli-teetä ja kikateltiin kuin nuoret tytöt konsanaan toistensa jutuille.


Ja niinhän siinä tietysti kävi että muorin oli aivan liian myöhäistä lähteä kotitaipaleelle. Häntä oikein huolestutti, ja pitkä päivä tapahtumineen alkoi väsyttää. Mutta Neula-Britta sanoi olevansa pelkästään iloinen jos muori jäisi seuraavaan aamuun asti, vierashuoneessa oli lämmin peti odottamassa. Voi kuinka onnellinen muori tunsi olevansa, ja kiitollinen. Ihanan lämmin sänky puhtaine tuoksuvine lakanoineen ei antanut odottaa siihen kellistyjää!


Vierashuoneesta alkoi pian kuulua tasainen kuorsaus. Muori näki ihanaa unta peilisalista jossa hienoihin leninkeihin pukeutuneet kaunottaret kilpaa kiittelivät Neula-Brittaa upouusista juhlapuvuistaan. Mutta unessa oli myös peili josta korppi kurkisteli. Se halusi kertoa muorille jotakin ilahduttavaa.Seuraavana aamuna muori kiitteli emäntäänsä ja lähti ketterästi kuin nuori tyttö kotimatkalle. Nauratti ja laulatti, hänellä oli sellainen tunne että oli juuri saanut ihan oikean ystävän. Kuinka kaunis talvinen metsä olikaan!


3 kommenttia:

  1. kerrassaan mukavaa tarinointia:) tätä on mukavaa lukea! Kauniita kuviakin olet tehnyt ja arvasinhan minä...peruukki naisia oli tuo neula-Britta:))) Mitähän jännää se korppi yrittää kertoa peilin kautta? Odotetaanpas mitä tuleman pitää!

    VastaaPoista
  2. Ai että! Meinasin tulla kurkistamaan pikapikaa, että mikäs muori se täällä, muta nauliuduinkin lukemaan ja katselemaan koko tarinan ja kaikki pienet yksityiskohdat. :) Taidokasta!

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Muorin tarina alkoi jo entisessä osoitteessa www.annaauringonpaistaa.vuodatus.net mutta tähän kyllä voi hypätä mukaan milloin vain. Tervetuloa!

    VastaaPoista