torstai 18. huhtikuuta 2013

Kivikortti?

Tänään oli lopultakin aika siistiä tulevaa kukkapenkkiä. Poistaa viimevuotisia kasvijätteitä. Käpryisiä tamminlehtiä, risuja, tuntemattomiksi muuntuneita siemenkoteloita ja kuivuneita oksia, vieläkin pystyssä törröttäviä auringonkukan varsia. Sen lisäksi sieltä löytyikin ihan määrättömän paljon pikkukiviä, ehkä roudan pintaan nostamia tai lumenluojan jälkiä! Ja aamuyöstä oli käynyt peura jättämässä jalanjälkensä. Sitäpaitsi se oli popsinut ensimmäiset versovat tulppaaninlehdet; joitakin oli onneksi jäänyt kävijältä huomaamatta ja nyt siellä on hätäsuojana kanaverkot - ne hirveän rumat!

Kivistä puheenollen tulla poksahti mieleen uusi haaste. Olethan aina kaivannut tilaisuutta luoda kortti aiheesta KIVI, eikö näin?  Tässä ja nyt se on! Kaikki kiviaiheinen kelpaa - aina kivikaudesta ja Aleksis Kivestä graniittikallioon, talon kivijalkaan ja jalokiveen. No, välttämättä ei sappikiviä tai hammaskiveä tarvitse dokumentoida...

Tässä pari omaa korttiani aiheesta:

Ylimpään korttiini kuvasin viime kesänä rantakiven joka heijastuu matalaan veteen. Pohjana askarteluarkki. Perhonen liiteli vastaan aikakauslehden sivulla.


Tässä kortissa on pohjana askartelupaperia; kivet lehdistä leikeltyjä.

Aikaa saat ronskisti, vähintään siihen asti kun koivut ovat hiirenkorvalla (otan mielelläni havaintoja vastaan!). En rajoita aikaa päivämääräällä enkä edes lupaa muuta palkintoa kuin suuri tekijän kunnia! Linkitäthän kommentilla blogiini, olisi mukavaa saada jokunen vastaus!

Tämän  jälkeen onkin sitten vuorossa seuraava Pähkinä, siis joskus hiirenkorvien jälkeen...

P.S.
Meillä ilmestyi muuten tänään "lintuasemalle" iso punamahainen kaunis tikka! Oli hauska katsella keittiön ikkunasta kuinka se taiteili ylösalaisin talipallon kimpussa silläaikaa kun peippospari herkutteli lintulaudalla auringonkukkasiemenlounaalla. Punatulkutkin ilmestyivät paikalle. Tavallisesti meillä on käynyt vain talitinttejä ja hömppöjä, joten tällainen yllätysvieraiden parvi ilahduttaa ja saa meidät uskomaan että kevät on sekä poikkeuksellinen että hieman pidemmällä kuin Suomessa, vaikka eihän tässä hyöritä paljoakaan etelämpänä kuin naapurimaan väki Tanskan pohjoiskärjessä tuossa lähimpänä lännessä, meren takana.

9 kommenttia:

 1. Ihan turhaan olet teepussihaastetta tai vaihtoo etsiskellyt nääkkös kun ihastuin Funchiksen teepussikorttiin jonka joku oli jo varannut niin hänpä lupas mulle tehdä ihka oman ja samalla kinusin muitakin kortteja häneltä ja tällätavoin huijasin hänet mukaan huhtikuun kierrötysvaihtoon jossa kaikki halukkaat saa lähettää niin monta ATC korttia kun vaan haluu mun lempiaiheilla joista on luettelo kohdassa vaihto ja sit minä teen yhtä monta korttia kortin/korttien lähettäjälle kun oon häneltä saanut ja hänen lempi aiheillaan. Osallistu ja jos sua kiinnostas tehä teepussi aiheella niin siittä vaan, tehdään siitä mulle uusi lempiaihe ja keräilykohde, niitä tupsahtaa tuon tuosta.

  VastaaPoista
 2. Teillä jo niin kesä! Meillä sataa vettä ja lumet saavat kyytiä!Täytyy katsella kivi-kuvia ja osallistua haasteeseen.

  VastaaPoista
 3. Wau. voisin tehdä kortteja tai muuta niistä taskunpohjakivistä, joita tarttuu mukaan nokka maahanpäin kulkiessani. Kerään kiven ja kokeilen onko se lämmin, jos on-laitan sen taskuun

  VastaaPoista
 4. Tokihan kivestä asiaa saa ! Sinun kivesi haave on tosi sympaattinen - tuhat vuotta, voih ! Kyllä tässä on jo jokunen kivi käännetty, että mitähän löytyisi, mukaan olen siis tulossa.

  VastaaPoista
 5. Tässä sitä nyt tullaan. Kivikorttini linkissä. Ei ihan jokapaikan kivi.

  VastaaPoista
 6. Tällä menolla ennätän tehdä hiirenkorviin mennessä vielä monta kivikorttia. Hiirenkorvilla siellä vai täällä - huima ero, luulisin. No jaa, leikkiä vaan. Ai niin tästä linkistä pari erilaista kivikorttia.

  VastaaPoista
 7. Minulta viisi kivikorttia. http://enkulinkasityot.blogspot.fi/2013/04/atc-kortteja_23.html

  VastaaPoista
 8. Täällä mun kivikorttini, ATC kokoa

  VastaaPoista